Istoria unui lider - FASEP

Istoria unui lider - FASEP

Pentru unii, numele FASEP reprezinta o necunoscuta. Pentru altii reprezinta un etalon al calitatii. Multi au auzit de acest nume si – evident – si-au pus intrebarea “Dar cine mai sunt si astia?”. Raspunsul este simplu : FASEP este unul din pionierii in domeniul productiei de echipamente pentru service auto si care astazi, dupa 40 de ani de experienta, reprezinta un etalon in cercetarea si dezvoltarea acestora pe plan mondial.

Iata de ce ne-am propus mai jos sa prezentam o scurta istorie a uneia dintre cele mai inovative companii din domeniu istoria acesteia fiind sinonima cu evolutia tehno-logica.

1969 FASEP concepe ASPERA, primul sau aparat de echilibrat roti pe masina.

1970 UNITRON GEUS Primul aparat de echilibrat pe masina ce integreaza intr-o singura componenta (de aici şi numele UNITRON) motorul şi unitatea de masurare cu indicatorul de echilibrat. Complet electronic, mii de unităţi au fost produse între 1970 şi 1980. In zilele noastre, chiar daca sunt depasite din punct de vedere tehnologic, multe din aceste aparate sunt inca folosite pentru puterea şi acuratetea lor.

1970 Este lansat prototipul aparatului de echilibrat strobo-scopic.

1974 SINCROLEVEL este primul aparat electronic italian pentru reglarea geometriei directiei. SINCROLEVEL foloseste noii senzori Syncro, un produs militar, ce permite o acuratete a masurarii nemaintalnita pana atunci.

1976 UNITRONIC a fost conceput pentru a inova. Cu UNITRONIC s-a început dezvoltarea sistemului FASEP Wheel Alignment cu senzori foarte mici şi o noua abordare a masurarii unghiurilor directiei. Sistemul FASEP Alignment a invadat piata şi a permis firmei FASEP să devina primul producator de astfel de echipamente din Italia.
UNITORNIC este primul produs FASEP exportat in toata lumea.

1982 Cu SINCROLOGIC-V FASEP priveşte in viitor. Acesta este primul aparat de geometrie ce include o baza de date şi un monitor pentru afişarea valorilor citite.
O altă premiera mondiala este reprezentata de imprimanta. Iniţial privita cu scepticism, a devenit o componenta standard pentru orice astfel de aparat.

1981 SINCROLOGIC introduce noua tehnologie digitala pe piata. Sistemul FASEP Alignment trece la nivelul urmator: alinierea tuturor celor patru roţi.
FASEP este prima companie ce foloseşte un microprocesor digital pentru reglarea geometriei directiei. Prin experienta inginerilor FASEP, compania continua să conceapa noi produse cautand intotdeauna noi solutii.

1983 O altă noutate! VIDEOTRONIC este primul aparat de echilibrat dotat cu un motor. Prezentat la AUTOPROMOTEC SARP-SIAC Bolognia, a starnit imediat interesul posibililor clienti ce au apreciat ideile inovative.

1987 Progresul continuă ...VIDEOLOGIC CHROMATIC este primul aparat pentru reglarea geometriei direcției din lume echipat cu un calculator personal.Prezentat la AUTOPROMOTEC, nivelul tehnic atins de acest aparat a surprins toata lumea.Autocalibrarea este prezenta pentru prima data. Tot in premiera este şi Sistemul de Management al Clienţilor.

1993 VIDEOLOGIC ATLANTIS reprezinta ce de-a doua generatie de aparate pentru reglarea geometriei directiei controlate de calculator. Software-ul devine din ce în ce o componenta mai importanta şi este imbunatatit continuu.

1995 FASEP introduce sistemul HD (Heavy Duty). Un nou ax şi un nou sistem de centrare de mare precizie aduc multe beneficii. Inovaţiile precum integrarea arcului în flansa şi posibilitatea de blocare a rotii reprezinta semne de progres tehnologic.

1998 FASEP introduce sistemul ATOMIC. O mică “cutie” conectabilă la un calculator ce ofera posibilitatea atelierelor mici, ce nu işi permit achizitionarea unor echipamente computerizate scumpe, să faca lucrari de aliniere a rotilor.

1997 FASEP introduce sistemul TRAX. O noutate mondiala: primii senzori pentru alinierea roţilor ce folosesc transmisie radio cu unitatea centrala, o noua solutie adoptata de foarte multi producatori de astfel de echipamente.

1999 FASEP introduce tehnologia LASER pentru a usura aplicarea greutatilor adezive.

2001 FASEP foloseste pentru prima data tehnologia 16-biti pe aparatele de echilibrat de mică turaţie, ceea ce asigura o durata de viata mai mare a componentelor mecanice.

2005 FASEP foloseste tehnologia XP pentru a imbunatati posibilitatile de utilizare şi pentru a face fata complexitatii sistemelor moderne de suspensii.

2003 FASEP concepe propriul aparat de echilibrat inclinat unde montarea rotii pe orizontala se face cu mai putin efort.

2007 FASEP produce primul aparat de echilibrat ce foloseste platforma Windows.

2008 FASEP introduce noi cleme de fixare.

2011 NO CONTACT - primul aparat pentru reglarea geometrie rotilor touchless.

2013 Fasep indroduce tehnologia G3EXTREME la masinile de echilibrat - motor controlat electronic (inverter), utilizarea motoarelor trifazate, silentioase si puternice, sistemul de pozitionare automata APS 2 mai rapis si mai precis, frana electromagnetica inclusa in standard, ciclu de echilibrare de numai 5,5 secunde

2014 FASEP lanseaza complexa masina de echilibrat V648 i-Touch
Istoria unui lider, Fasep - 1
Istoria unui lider, Fasep - 2
Istoria unui lider, Fasep - 3
Istoria unui lider, Fasep - 4
Istoria unui lider, Fasep - 5
Istoria unui lider, Fasep - 6
Istoria unui lider, Fasep - 7
Istoria unui lider, Fasep - 8